Монтаж на вани и мивки

Монтаж на вани и мивки

Монтаж на вани и мивки

Процесът на монтаж на нови вани и мивки се състои от последователното извършване на няколко важни дейности. Това са избор на водопроводчик за тяхното свързване към ВиК мрежата, закрепване на санитарията, монтаж на сифон, преливник и други ВиК части.

Избор на водопроводчик за монтаж на ваната и мивката към ВиК мрежата

Всеки един добър водопроводчик би трябвало да умее да се справи с безпроблемното свързване на избраната санитария към ВиК мрежата. Има някои особености при самия монтаж, които са продиктувани от вида и модела на мивката и съответно ваната. Във всеки един случай свързването към ВиК мрежата трябва да се извърши чрез сифон и допълнителни ВиК части и аксесоари, включени в комплекта или избрани отделно.

При самото свързване трябва да се знае с точност откъде минава водопроводът, защото понякога се налага продупчване на стената на места, за да се захване мивката или ваната. Водопроводчикът, който цени себе си, ще знае какво да стори в случая, за да не предизвика теч.

Закрепване на ваните и мивките при монтажа

Необходимо е да се извърши нивелиране, особено при ваните, за да не се позволява тежестта, която пада върху използваните връзки към стената или пода, да се разпределя неравномерно. Закрепването на мивките за баня най-често се извършва с анкерни болтове. Все пак закрепването се определя от вида на санитарията. Мивката може да бъде окачена, вградена, с плот и друг вид.

Когато закупите вана, в комплекта трябва да има и включени крачета, с които се извършва по-лесно нивелирането. За различните модели вани закрепването е различно. Някои се захващат върху вече залепените плочки на стената, но други изискват плочките да се залепят след захващането на санитарията.

Монтаж на сифон, преливник и други ВиК части на вани и мивки

За да може водата да се оттича бързо и да не се задържа, е добре сифонът да се намира по-близко до централната отходна тръба, а свързващата тръба между тях да не бъде с чупки. Тук значение оказва и наклонът на свръзката.

Монтажът трябва да включва и такъв на обикновени кранове за топла и студена вода или смесител. Някои модели мивки позволяват монтирането на преливник, който осигурява по-добро оттичане на водата.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни