Монтаж на тоалетно казанче и моноблок

Монтаж на тоалетно казанче и моноблок

Монтаж на тоалетно казанче и моноблок

Монтажът на различен вид тоалетно казанче и различен вид моноблок протича по специфичен начин. Предварително трябва да осигурите и необходимите ВиК части за монтажа, да направите предварително оразмеряване на мястото, на което ще поставите продуктите.

Монтаж на различен вид тоалетно казанче

Тоалетните казанчета биват няколко вида. Закупуването и монтажа на избрания от Вас трябва да съответства на тоалетната чиния, а и вида на стената определя и начина на захващане. Има възможност за монтиране на казанчета, чиито стенен монтаж може да бъде висок или нисък. Относно начина на пълнене, се произвеждат такива с долно и странично пълнене. Внимателно трябва да прецените вида и формата на санитарията, за да може тя да пасне идеално на тоалетната чиния, облицовката на стената и интериора на помещението.

За захващането към стената се използват крепежни елементи. Тук вече има значение вида на стената и нейната облицовка, защото разпробиването на отворите става по различен начин. Има значение дали се пробиват плочки или замазка.

Монтаж на различен вид моноблок

Видът се определя най-вече от начина на оттичане на водата. Съществуват такива с долно и такива със задно оттичане. Трябва да се определят и точните размери съобразно тоалетното казанче.

Осигуряване на необходимите ВиК части за монтаж

За монтажа, освен необходимите инструменти и техника, ще трябва да осигурите силиконови подложки, уплътнители, маншони за вода, спирателен кран и съответно мека връзка, лепило или силикон.

Оразмеряване на мястото за монтаж на тоалетно казанче и моноблок

За да не срещате затруднения при експлоатацията на казанчето и моноблока, е необходимо да направите оразмеряване на местата за тяхното поставяне. Мястото, на което ще поставите тоалетното казанче, зависи от местоположението на самата тоалетна чиния и от вида на закрепване към стената.

За да е сигурен начина на монтаж, може да се поинтересувате къде точно минават тръбите, ако са скрити в стената. Едно тяхно евентуално пробиване ще доведе до известно главоболие.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни