Монтаж на перални и миялни машини

Към закупената пералня или миялна машина трябва да има листовка, в която е описан начинът на монтаж, свързването с електрическата и ВиК мрежа и необходимите за целта инструменти. Не трябва да се пренебрегва и нивелирането на бялата техника с оглед на безопасната употреба.Перални и миялни машини

Монтаж на бялата техника

Имате право на избор относно лицето, което да извърши тази дейност. Въпросният монтаж на миялната машина и пералнята може да бъде поверен на специалист в тази област. Той ще знае какво и как да направи, ще носи със себе си необходимите инструменти. Малката инвестиция за специалист ще се възвърне многократно, защото няма да имате пречки при използването на бялата техника. Понякога, освен обичайните монтажни дейности, се налага и извършване на допълнителни такива, които да осигурят достъп до ВиК мрежата. Специализираното лице може да извърши и демонтаж на стара перална и миялна машина.

Свързване към ВиК мрежата

Трябва да се извършат две основни дейности. Първо, необходимо е на мястото, на което ще стои пералнята или миялната машина, да имате достъп до:

  • тръба със спирателен кран, от която уредът ще черпи чиста вода;
  • тръба, която да служи за отводняване и оттичане на използваната вече вода от въпросния уред.

Свързването с Вик мрежата е най-добре да се извърши с гъвкави връзки. Може да се наложи преправяне на тръби при някои частни случаи за по-удобно позициониране на машината. Една от положителните черти на монтажа, извършен от специалист в областта е, че при наличие на теч при изработване на техниката, може да се реагира веднага и най-вече адекватно.

Свързване към електропреносната мрежа на перални и миялни машини

Подаването на електроенергия на пералната или миялната машина може да се извърши посредством най-близкия контакт. Не е необходимо да правите някакви кардинални промени, каквито може да се наложи при свързването с водопровода. Важно е само контактът да е надежден, за да не изгори бялата техника. Безопасността също е от значение – контактът трябва да е на място, предпазено от евентуални течове. Разклонителите да не се поставят непосредствено до пералната или миялната машина.

Не подценявайте нивелирането на бялата техника

Неправилно извършена, тази част от монтажа може да доведе до неприятни последствия. Изместването на бялата техника в резултат на вибрациите от работата й, може да доведе до нежелан теч. Спестете си главоболие и се доверете на специалист в монтажа на перални и миялни машини.Спестете си главоболието от появата на теч със специализираните услуги, които се предлат.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни