Ремонт ВиК инсталации

Ремонт ВиК инсталации Плевен

Ремонт ВиК инсталации

Ремонт ВиК инсталации

Всяка ВиК инсталация има своя експлоатационен период, по времето на който се амортизира. Независимо дали е изградена за къща, жилищен блок или друга сграда, след определен период от време ремонтите са неизбежни. Обикновено те започват след откриване на проблем с ВиК инсталацията. Тогава може да се предприеме цялостен или в по-добрия случай частичен ремонт, но това зависи от нивото на амортизация на цялата система и от средствата, които може да отделите.

Откриване на проблем с ВиК инсталациии

Основният признак за проблем с ВиК инсталацията е появата на теч. Навременното локализиране на проблема ще предотврати наводнение и разлив на вода, която след това трябва да заплатите. Аварията може да настъпи в щранговете, в канализационните тръби и на други места. Тук от особено значение е как точно е проектирана ВиК инсталацията, какви материали са използвани и, разбира се, изминалия период на експлоатация.

Частичен Ремонт ВиК инсталации

Причина за извършването на частичен ремонт обикновено е теч или влошаване качеството на водата в резултат на корозия на ВиК инсталацията. Да, в строителството не от днес или вчера се влагат материали, които не позволяват появата на корозия или замърсяване на водата, но има много инсталации, които не са изградени по този начин.

Частичният ремонт може да включва подмяната на хоризонтален или вертикален щранг, тръби за канализация, недобро уплътнение на ВиК коляно или разводка. Частичен ремонт на ВиК инсталацията може да наречете и монтирането на различни видове санитария, като тоалетни, мивки и други подобни. Новите сифони и смесители също влизат в това число.

Цялостен ремонт на ВиК инсталацията

Цялостният ремонт е за препоръчване, когато ВиК инсталацията има дефекти на повече от едно място или когато е цялостно амортизирана. Понякога цялостна подмяна е за предпочитане пред непрестанното кърпене на пробойните по водопроводната система.

Цялостната подмяна изисква планиране и оразмеряване на бъдещата инсталация от професионалист. Така ще се избегнат повечето от най-често срещаните причини за теч, например. Тук вече има разлика дали става въпрос за ВиК инсталацията в самостоятелна постройка или за такава в апартамента.

Качественият ВиК ремонт може да изисква време и средства, но после експлоатация ще бъде сигурна за години напред.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни