Монтаж на нов водомер

Монтаж на нов водомер Плевен

Монтаж на нов водомер

Монтаж на нов водомер

Монтажът на водомер е дейност, която не може да се пренебрегне с лека ръка. От това какви ресурси ще вложите зависи и точността на месечната сметка за потреблението на вода. Ако искате всичко да бъде точно, то поинтересувайте се относно правилния избор на подходящ водомер за монтаж и потърсете услугите на специализирана фирма, която извършва подмяна и монтаж на индивидуален водомер.

Избор на подходящ водомер за монтаж

Изборът на подходящия водомер е много важен, защото от това зависи точността на потреблението на вода. При избора трябва да посочите дали ви трябва устройство за топла или студена вода. Принципно, всички водомери, които ще откриете в магазинната мрежа, отговарят на техническите и метрологичните изискванията по закон. Вече вие избирате подходящото измервателно устройство според нуждата.

Поинтересувайте се относно класа на точност на водомерите и вида монтаж, за който са предназначени. Той бива хоризонтален и вертикален. При някои от измервателните устройства може да се приложи и двата начина на монтиране. Класът на точност на водомера определя дали ще отчита малките течове или те ще се начисляват към общия водомер, когато става въпрос за жилищна сграда.

Много по-лесно е, ако за избора на водомер се доверите на фирмата, която ще извърши и неговия монтаж. На място ще пристигне специализирано лице, което ще вземе със себе си и ново надеждно устройство за отичане на потреблението на вода.

Подмяна и монтаж на индивидуален водомер

В повечето случаи преди монтажа на водомер трябва да се извърши и демонтаж на стария такъв. Ако се съмнявате дали текущия водомер е годен за употреба, то може да се възползвате от диагностика. Тя ще установи дали има нужда от монтаж на нов водомер.

Подмяната се извършва от специализирана фирма, която е запозната с всички установени изисквания относно монтирането на ново отчитащо потреблението на вода устройство. Едно от тези правила е монтиране на водомера в хоризонтално положение, защото така отчетените данни са реални. Друго изискване е да се постави по посока на потока на вода и преди всички средства за черпене на вода. Поставянето на светло и удобно за отчитане на данните място също е едно от важните изисквания.

При извършването на монтаж в жилищни сгради отчитащите устройства трябва да се поставят по един и същи начин.

При монтирането може да се наложи подмяна и монтаж на нов спирателен кран. Той се осигурява от домакинството или от специализираната монтажна фирма.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни