Отпушване на канали и сифони

Отпушване на канали и сифони - Вик услуги Плевен

Отпушване на канали и сифони

Отпушване на канали и сифони

Отпушването на канали и сифони става много лесно, стига да се извърши по правилния начин. Почти всеки знае поне един лесен начин за справяне с частично или цялостно запушване, но невинаги нещата стават така, както е планирано. Повикайте специалист и той ще приложи ръчно и машинно отпушване на канали и сифони, като преди това се осъществи локализиране на запушването.

Лесен начин за справяне с частично или цялостно запушване на канали и сифони

На почти всеки някога се е налагало да прибегне до спешно отпушване на канал или сифон. Първата идея, която ни идва, е да използваме някакви химически вещества. В някои случаи те помагат, но в други могат да влошат още повече състоянието, като дори увредят целостта на канализацията. Безцелното ръчкане с тел или нещо подобно може също да не даде резултат. Написаното тук няма за цел да Ви спре да пробвате, напротив. Но трябва да се подчертае колко по-лесно е да се обадите на специалист в отпушването на сифони и канали.

Локализиране на запушването при каналите и сифоните

Видът на запушването до голяма степен зависи от вида на отходните тръби, тяхната форма, дебелина, възраст и наклон. Запушването става най-лесно на местата, където има завои, чупки и преходи на тръба в тръба. То може да бъде както в банята, така и в кухнята. Причинителите могат да бъдат най-различни, като сред основните са вещества, които са трудно разтворими или въобще не са податливи на разтваряне. Други причинители са коси, влакна от дрехи, мазнина, перилни препарати и дори козметика за баня. Затова внимавайте какво попада в сифона, а от там и в канала.

Ръчно и машинно отпушване на канали и сифони

Един от лесните методи за отпушване е използването на пружина или тел, чиято дължина трябва да е повече от дължината от началото на сифона до предполагаемото място на запушване. Другият вариант е да се вкара вода под високо налягане и по този начин да се отнесе причинителя на запушването.

Използването на професионална почистваща машина е може би най-доброто решение за справяне с неприятната миризма и образуването на локви мръсна вода. Тя има специални накрайници, с които лесно се разрушават наслагванията и други нежелани образувания в канала, а след това и отнасят на вече раздробени парчета.

Друг вариант е отпушване чрез вакуум. Това е добре изпитана техника, която е по-добре да бъде приложена внимателно, за да не се получи така, че всичко от канала да се озове директно при Вас.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни