Монтаж на фурна за вграждане

Монтаж на фурна за вграждане – защо да вградя фурната си

Монтаж на вградена фурна под плот

Монтаж на вградена фурна под плот

Решили сте да придадете изцяло нов облик на кухнята! Заложете на уредите за вграждане. Те елегантно се вписват в мебелния корпус заради модерната си визия и свободата на монтажа. Вградените фурни и котлони вече не трябва да са в комплект, както беше досега при печките. Сега котлоните могат да са над шкафа с чиниите, върху барплота или в кухненския остров, а пък фурната… тя може дори да се монтира на страницата на гардероба. Със сигурност и сами ще откриете още ред предимства на вградените кухни и котлони, само че първо трябва да си изберете модел. А това не е лесно. Пазарът предлага богато разнообразие от марки, всяка от които претендира, че е най-добрата. Кой е най-важният критерий – класът, техническите характеристики, екстрите…?

Професионален монтаж на комбинирана или обикновена фурна за вграждане

Монтаж на вградена фурна

Монтаж на вградена фурна

Първото нещо, което трябва да се извърши преди монтажа на фурната, е да се провери дали уредът не е получил транспортен дефект. В случай че има щети, които са настъпили по време на транспорта, молим Ви да сигнализирате на местния продавач или на склада от който са взети уредите. Техните телефони трябва да бъдат изписани на фактурата или разписката с която е получен.
След тази стъпка се квалифициран техник се запознава с мощността на фурната, за да се определи сечението на захранващия кабел към ел. мрежа. Всяка една готварска печка, без значение от типа или марката се продава без наличието на захранващ ел. кабел. От голямо значение е правилното класифициране сечението на кабела, защото ако е прекалено слаб ще се стигне до пожар.

Свързване на фурната за вграждане към ел. мрежа.

В последствие се свързва фурната със съответния захранващ кабел в ел. мрежата и така уредът става годен за употреба.
Важно??? Освен монтажът към електрическата мрежа, който се извършва от квалифициран електротехник, е необходимо да се извърши нивелиране на електроуреда преди неговото използване. Уредът трябва да бъде заземен. Не са позволени модификации или промени на електрическата система на фурната за вграждане.
Новите фурни имат доста особености при монтажа, които е по-добре да оставите в професионални ръце, за да не рискувате късо съединение в инсталацията или подпалване на някой близкостоящ шкаф.
Необходимо е да се нивелира фурната

Изисквания при монтаж на фурна за вграждане

За да се избегне образуването на конденз по време на готвене и за да се предотврати деформацията на кухненските мебели в следствие на топлината, е необходимо да се спазват определени технологични изисквания за монтаж на фурната.
От първостепенно значение е поставянето на охлаждащи отвори в шкафа, които спомагат за образуването на въздушна възглавница от студен въздух. В комбинация с тангенциалния охлаждащ мотор и топлоизолационната вата, с които са снабдени фурните, охлаждащите отвори предотвратяват образуването на конденз и осигуряват сигурна защита на кухненските мебели. Именно поради това е важно да се има предвид, че дъното на шкафа също трябва да има отвор.<

Подготовка при първо включване след монтажа на фурна за вграждане

След като монтажът бъде приключен, се изваждат всички аксесоари от фурната и се извършва почистване с хладка вода и препарат за ежедневна употреба. В последствие се тества първото включване на уреда и се оставя да обгори покритието. При първото включване на уреда към електричеството обикновено се носи неприятна миризма от самото обгаряне на новите нагреватели. Това е напълно нормално, тъй като миризмата е в резултат от изгарянето на остатъците от производствения процес.
След извършване на тази операция оставете фурната да изстине и след това почистете вътрешната й част с мека кърпа, натопена в топла сапунена вода.

За професионален монтаж на фурна за вграждане просто се обадете на 0879998811

С етикет: , ,
Публикувано в Монтаж на електроуреди
Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни