Ремонт на бойлери

Извършваме поставяне и ремонт на бойлери на всички известни български и световни марки. Матев, Шешков, Елдом, Теси, Дипломат, Gorenje, Stiebel , кито са сред най-предпочитаните и търсени бойлери на българския пазар.

Ремонт на бойлери

Ремонт на бойлери

За да функционира максимално ефективно един бойлер, той трябва да бъде свързан и с водопроводната и с електрическата мрежа и за улеснение предлагаме ВиК и Ел услуги в едно.

Избор при поставяне и ремонт на бойлери

Изборът на електрически, газов или бойлер със слънчеви панели не е лесен при огромния брой марки и модели предлагани на свободния пазар. Когато си търсим бойлер за баня, за под мивка или над мивка то трябва да започнем от размерите, в които трябва да се вместим.
Второто по важност след габаритите на бойлера е на какъв принцип действа, дали е проточен или обемен ,важно е и за колко вода ни трябва, т.е.за какво е предназначен бойлера. От тази информация вече можем да си направим основния извод за мощността на бойлера като консумирана електрическа мощност /кW/ и да изберем предпочитаната марка, ако тя предлага точния уред като характеристики и габарити или да го заместим с друга марка. Търговските марки предлагани най-често са бойлери Теси, Дипломат, Елдом, Щийбел Елтрон, Атлантик, Шишков, Матев, Фламина, Термолукс, Аристон и много други марки.
Освен изброените до тук основни неща при избора на бойлер оказват влияние и цената и вида на водосъдържателя. Това са емайлирани водосъдържатели, водосъдържатели от неръждавейка или със стъклокерамично покритие. Типът на водосъдържателя се определя от pH на водата.
От всичко казано до тук е ясно, че изборът на бойлер не е лесен, като се има предвид, че не сме изброили още разнообразието на ел.части като нагревател от 1.5 до 3 kW, терморегулатор от 16 до 25 А и други. Затова препоръчваме на всички нуждаещи се от нов бойлер да потърсят специалисти с доказан опит в сферата на бойлерите.
Трябва също да се знае, че не всеки бойлер е за баня. Това се подценява от много хора при избора на бойлер. Желателно е при монтажа на бойлер в баня е да се монтира ДТЗ. Това е много чувствителна апаратура, която реагира при къси съединения и отечки.
Казаното до тук се знае от техническите ни лица и се спазва стриктно.

Техническа профилактика на бойлера

Бойлерът е уред, спадащ към едрата бяла техника, използван за нагряване на вода за битови нужди.
Бойлерите могат да бъдат проточни и обемни. Обемните могат да бъдат вертикални или хоризонтални, стенни или стоящи. Някои модели проточни бойлери се монтират директно към смесителя (чешмата) и имат малък обем (от 3 до 10 л).
Всички тези бойлери работят на един и същ принцип или поне на много близък. Затова те са сходни по устройство. Всички бойлери имат и еднакво предназначение – да затоплят определено количество вода спрямо начина си на ползване, а някои и да я съхраняват (например обемните бойлери).
Но знае се, че когато един затворен съд е под налягане е опасен, а още повече когато нагряваме водата в него, защото тя се разширява допълнително. По тези и други причини бойлерът като уред трябва да се обезопаси максимално. Неработещи защити на бойлера могат да предизвикат неописуеми поражения. Примерно при повредена термозащита захранването на даден електрически бойлер няма да изключи и ако не сработи предпазният вентил, то има реална опасност от експлодиране на водосъдържателя на бойлера. Подобна опасност се появява и при износване на нагревателя на ел.бойлер. Когато се износи достатъчно нагревателят се сцепва и понякога опира на корпус и подава напрежение директно във водата и корпуса на бойлера. В такъв момент, ако нямате дефектно токова защита или не е занулен и заземен бойлера има реална опасност да попаднете под напрежение.
Това са само част от причините да си поддържате бойлера в изряден вид и да ползвате за целта само услугите на оторизирани сервизи и квалифицирани електротехници. Само това може да гарантира безопасна експлоатация на ел.уреда и пълна надеждност и безопасност.

Смяна и ремонт на бойлерни табла

Бойлерното табло представлява частта от бойлера, от която зависи неговото управление и функционалност. Правилният монтаж на такова табло гарантира максимална ефективност на уреда. Подобен род манипулация е изключително опасна и е задължително да бъде извършена от квалифицирани ел техници
Извършваме монтаж и ремонт на бойлерни табла,както и на ключове и нагревател.
Важно!!! Подобен род манипулация е изключително опасна и е задължително да бъде извършена от квалифицирани ел техници.

Почистване на водосъдържателя от ръжда.

Това изисква пълното разглобяване и демонтиране на бойлера. Свалят се капака, фланеца, защитата по ток, терморегулатора, нагревателя и електрическите кабели. След щателно почистване, всичко се сглобява и се монтира отново. Цената на тази услуга е зависима от големината на бойлера и неговия модел. Точната цена ще научите от нашият техник след направен оглед по предварителна уговорка.
При вертикалните бойлери технологичният отвор на бойлера е разположен отдолу и цената на почистване на водосъдържателя е – лв.
При хоризонталните видове тръбите за входящата и изходящата вода са странично разположени, до електрическата инсталация. Цената за почистване на водосъдържателя на такъв вид хоризонтален бойлер е лв.
Бойлери за кухня. При тези видове цената се определя единствено от обема на уреда. За бойлери с обеми до 30 литра, цената за почистване е – лв.

Смяна на меки връзки

Меките връзки са с дължина —от 20 до 200 см, с накрайници: 1/2”—1/2” мъжка/женска резба, 1/2”—3/8” мъжка/женска резба, 3/8”—3/8”женска резба и с различен диаметър на самият брониран маркуч.
Съществуват и меки връзки за смесителни батерии. Меките връзки обикновенно се ползват за захранване на тоалетни казанчета и бойлери с чиста вода.
Без значение на вида на меката връзка нашите ВиК техници ще демонтират старата и ще монтират новата.

Преместване на бойлера е свързано със следните разценки:
Преместването на бойлера е свързано не само с електроуреда. Трябва да се осигури захранването му със судена вода и да се върне затоплената, както и да се захрани с ел. енергия.

Смяна на гарнитура.

За смяната на фланеца и гарнитурата на бойлера е необходим задължителен оглед от техник, за да се види точният модел и размер. Смяната им се налага при теч или износване, а понякога и след късо съединение. Водата от бойлера се източва. Отваря се капакът а след това и водосъдържателят.

Настройка на режима.

Настройката на температурният режим на бойлера е важна за неговото правилно и ефективно използване. Цената за тази услуга се определя на място от нашият ВиК техник. Тя зависи от вида и модела на бойлера и терморегулатора.

Смяна на клапани.

Възвратните клапани са често сменян елемент по ел бойлери. Те прокапват и дори протичат от по високо налягане, което не всеки път е свързано с проблем по системата на вашият бойлер. Стандартните вентили са на размер 1/2. Когато протече възвратният вентил, ако техникът ни е установил, че по бойлера всичко е наред препоръчваме монтаж на редуцир-клапан. Той ще коригира налягането на водата в бойлер и ще спре теча от вентила.
Смяната на светодиодната индикация на бойлера е без значение от модела. Наш техник ще ви посети и ще ви смени светодиода

Смяна на нагревателя.

Извършваме смяната на нагревателя бързо и качествено. Нагревателите биват – обикновени и емайлирани с мощности от 1kW до 4 кW. По форма и начин на включване към ел.част на бойлера многообразието е богато на възможности. Цената за смяна се определя не от вида на нагревателя, а от вида на бойлера.
смяна на нагреватели на хоризонтални бойлери – … лв.
смяна на нагреватели на вертикални бойлери -…. лв.

Комбинацията на слънчеви колекторни системи с ел. нагревател

е възможна и се произвежда от по-големите фирми производителки на бойлери и системи за топла вода. Процесът на нагряване на водата е контролиран винаги, без значение дали уредът е комбиниран или е само на едно основно захранване.
Има разработени системи на контрол, които са прости и действат отлично. Те са свързани с клапани, разширители, обезвъздушители, пълначки, терморегулатори и други уреди и механизми, които свързани в правилната схема и последователност осигуряват безупречната работа на системата.
Желателно е обаче тези схеми да не се изпълняват в домашни условия и от домашни майстори. Това са фабрични системи и се тестват лабораторно. Всички техни елементи отговарят на условията за клас на точност и бързина на действие, както и надеждност. Дори и да имате такава комбинирана система от слънчеви колектори и ел.захранвне, то не я ремонтирайте сами и с непроверени части и материали.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни