Ремонт на електрически котлони

котлони за вграждане

котлони за вграждане


Ремонтът на електрически котлон не отнема много време, но трябва да знаете точно какво правите, защото работното напрежение е 220 волта. Отремонтирането на различните видове котлони става по различен начин. Понякога може да се наложи подмяна само на определена част от него. Ако електроуредът не става за употреба вследствие на сериозна повреда, то трябва да се закупи и да се извърши монтаж на нов.

Ремонт на електрически котлони видове

Днес, в българското домакинство се използват абсолютно всякакви видове котлони. Има както нови, така и стари, които са преминали през сервизно обслужване вече доста пъти. Един техник може да се справи с уреди с керамична плоча и такива със стъклокерамично покритие. От значение е дали те са комбинирани с фурна. Известно затруднение може да представлява котлон, който е с плот за вграждане. Самостоятелните електроуреди за готвене са най-удобни за обслужване.

Подмяна на електрически котлон или част от него

При настъпила повреда не се знае точно какво се е амортизирало безвъзвратно. Най-добре ще е, ако това е само част от него. Така е по-изгодно за джоба на потребителя.
Подмяната на нагревател, термодвойка и термозащита може да се наложи в много от случаите на повреда. Друг проблем може да настъпи при терморегулатора и ключа, чрез който може лесно да се нагласи желаната температура при готвене. Трябва да се обърне внимание дали повредата не се дължи на нагорял електрически кабел. Ако е така, трябва да се вземат съответните мерки.
Всеки модел котлон има своето слабо място и при повреда един майстор първо проверява него. В стария котлон лесно може да бъде локализиран проблема и естествено да бъде отстранен без много губене на време. Ако ли пък не става, решението е лесно – нов.
С известно усложнение се открива проблема при новите модели котлони и особено тези, които са вградени. Там слабото място може да се окаже на практика всичко. Но няма място за тревога – отделете повече време или повикайте техник, за да спестите Вашето.

Монтаж на нов електрически котлон

Професионалният монтаж е най-добър за осигуряване на безопасността при експлоатация. Наемете техник, който ще се справи лесни и няма да имате проблем дълг период от време. Но все пак това зависи и от котлона.

Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни