Монтаж на ел табло и свързване

Свързване и монтаж на ел табло на апартаменти и къщи в Плевен

Какво е апартаментно електрическо табло и за как се прави монтаж на ел табло ?

Монтаж на ел табло – определение. Електрическите табла са устройства, предназначени за разпределяне, управление, измерване на електрическата енергия и защита на електрическите инсталации и свързаните към тях електрически сьоражения

Къде да се разположи електрическото табло в сградата ?

професионален монтаж на ел табло в Плевен

Монтаж на електрическо табло

Апартаментнато ел табло е отправната точка на всяка вътрешна разпределителна електроинсталация. По тази причина е много важно да се подбере монтажа му да се извърши за това на такова място,че при необходимост при авариини ситоации достапа до него да бьде оптимално лесен и удобен. Задължително услувия е при извършването на какъвто и да е ремонт, смяна или подмяна електрозахранването трябва да бъде преустановено изцяло.

Направа на отвор за монтаж на ел табло ?

Монтажа на ел таблото започва с това да се извере вида на поставянето на таблото. В случаите когато се вграждат ел таблата необходимо да се направи поголям отвор с поне 5 сантиметра в всички посоки от габаритите му за да е по-лесен монтажа на гофретите и кабелите кьм него. Закрепването на ел ттаблото за стената отзад се извьршва с помоща на дюбели и анкерни болтове. Разтоянието останало между външната част на кутията на ел таблото и отвора се разтзамонолитва обикновенно с гипсов или циментов разтвор.

Свързване на ел таблото с вътрешната ел мрежа

Свъзването на електрическото табло с мрежата обикновено става като всеки токов крьг се закарва на отделен предпазител .Таблото трябва да се заземи и занули. Кръговете за осветление винаги са съставени от едно или повече осветителни тела свързани успоредно или последователно и поне един електрически ключ. Кючовете могат да са обикновенни или дивиаторни зависимост от ел проекта или желанието на инвеститора. Големите консуматори ккато: бойлери, ел. фурни, перални, шушилни не рядко се разполагат на отделен токов кръг с отделен предпазител. Монтажа на електрическия бойлер трябва да се извърши от правоспособен електротехник. При монтажа на електрическото табло е добре да се остав. ят поне 2 свободни предпазителя. Екипят на Професионални електро услуги в Плевен от www.064.bg препоръчва използването на автоматични предпазители и предгала професионална помощ при смяна на витлови предпазители.

С етикет: , , ,
Публикувано в Uncategorized, Електро монтажи
Спешен телефон 0888 95 22 44

гр. ПЛЕВЕН

РАБОТНО ВРЕМЕ:

понеделник- 09:00 - 17:30
вторник - 09:00 - 17:30
сряда - 009:00 - 17:30
четвъртък - 09:00 - 17:30
петък - 09:00 - 17:30

събота и неделя - почивни дни